Farve
Brun (8014)
Brun (8019)
Brun (Bestillingskøb)
Grafitgrå
Hvid (9002)
Hvid (9003)
Koksgrå (Bestillingskøb)
Sort (Bestillingskøb)
Sort (Ruflet)
Svenskrød (Bestillingskøb)
Svenskrød (Outlet)
Teglrod
Teglrød (Bestillingskøb)
Teglrød (Outlet)
Teglrød (Ruflet)
Transparent
Sort
Antracit
Koksgrå
Brun
Grøn
Gul
Blå
Hvid
Lys grå
Lys grå
Mørk Silver
Silver
AluZink
Svenskrød
Teglrød
Mixfarve

Hvordan fastgøres et undertag til ståltag

Ja hvordan monteres eller fastgøres undertage egentlig? Der findes flere forskellige typer og varianter. Her vil vi lige give en kort introduktion til hvordan og hvor ledes det fungere. Undertag er i øvrigt et forholdsvist nyt fænomen, det slog først rigtig igennem i Danmark i slutningen af 70’erne. Diffusionsåben undertag er velegnet til ståltag.

Undertag til ståltag

Ståltag skal i isolerede konstriktioner monteres over et undertag. Undertag til ståltag er et diffusionsåbent undertag, som gør det muligt at arbejde med isolering under ståltaget. Der er således ikke tale om et specielt undertag, da diffusionsåbent undertag er en standard vare. Husk undertag til dit tag.

Kvalitet der holder!

Vi forhandler og arbejder med, en kvalitets undertagsdug fra DAFA. Det er en 3-lags diffusionsåbent dug, med 30 års garanti. Det understreger derved at der er tale om kvalitet. Med vores diffusionsåbne undertag, kan der isoleres helt op under dugen. Det gør at der er plads til mere varmeisolering, det gør at du kan spare lidt på varmeudgifterne samtidig.

Montering af undertag?

Vores undertag, DAFA® RooFoli 200 kan monteres både på langs og på tværs. Overlap kan tapes med DAFA UV Tape. Hvis undertaget monteres på tværs af spærene skal overlægget mindst være på 150 mm. når taghældningen er over 25 grader. Kommer taghældningen med mellem 15 og 25 grader. skal overlægget være på 350 mm. Undertaget sættes fast med hæftehammer. Oven på undertaget lægges klemlister oven på spær, hvor efter lægter monteres på tværs af klemlister/spær. For at undgå mislyde fra dugen, har vi Undertagsstrammere (Man beregner 1 kasse pr. rulle undertag).

Vi sælger også lægter og klemlister, men ikke noget der er tilgængeligt på vores webshop.

Hvad betyder Diffusionsåbent?

Et diffusionsåbent undertag tillader ventilation gemmen dugen når undertaget er tørt og så snart det bliver vådt lukker dugen og lader vandet løbe af. En fordel er at man, som tidligere nævnt kan isolere helt op til et diffusionsåbent undertag. Det diffusionsåbne undertag kan desuden anvendes til gitterspær konstruktioner hvor det ikke er direkte berøring med isolering.

Isolering under ståltag?

Under et diffusionsåbent undertag, har man i nogle tilfælde, mulighed for at isolere helt op til undertaget. Læs mere om det, i monterningsvejledningen til undertag. Der er kun en klemliste og en T1 lægte mellem undertag og tagplader.

Monteringsvejledning?

Der følger normalt en monteringsvejledning med alle ruller undertag, men hvis du vil læse lidt på lektierne inden levering, eller den mod forventning er forsvundet, kan du finde DAFA’s monteringsvejledning her. Der er lidt tips og tricks til hvordan du montere, samt en mere teknisk gennemgang af hvordan man gør.

Undertag