Farve
Brun (Bestillingskøb)
Grøn (Kampagne)
Koksgrå (Bestillingskøb)
Sort (Bestillingskøb)
Sort (Ruflet)
Svenskrød (Bestillingskøb)
Teglrod
Teglrød (Bestillingskøb)
Teglrød (Ruflet)
Transparent
Sort
Antracit
Koksgrå
Brun
Grøn
Gul
Blå
Hvid
Lys grå
Lys grå
Mørk Silver
Silver
AluZink
Svenskrød
Teglrød
Mixfarve

Udskift de asbestholdige tage med et elegant ståltag

Asbestholdige tage er i pressen for tiden. I Holland har man nemlig bestemt sig for at fjerne alle de kræftfremkaldende asbesttage. Der arbejdes derfor på at få vedtaget en lov, der skal sikre fjernelsen af alle asbestholdige tage, senest i 2024.

I Danmark har vi skrappe regler for arbejde med asbest, men ingen planer pt. om helt at fjenre alle tage, da det er en meget dyr operation. Vores beskæftigelsesminister vil dog se på grænseværdierne og reglerne er gode nok, som de er i dag. Der anslås at være omkring 1 million

Ståltag med klassisk Tagstensprofil

Et godt alternativ til de gamle asbestholdige tagplader, er ståltag. Den lave vægt på blot 4,5 kg. pr. kvadratmeter, gør at der ikke skal laves større ændringer af tagkonstruktionen. Det gamle tag, skal blot fjernes og bortskaffes på korrekt vis, hvor efter undertag og taglægter monteres med lægteafstand på 348 mm. Så er man klar til at montere det nye tag.

Tagstenspladerne vil ofte kunne leveres i fuld længe, hvilket gør arbejdet hurtigt og nemt, frem for at arbejde med flere små enheder. Tagstensplade, ligner et traditionelt tegl, men har stålets styrke, glatte overflade og lange holdbarhed.

Profilmetal Tagstensplader
Tagstensplade, Stål 0,5 – Sort (40 års garanti) på rødt parcelhus med udestue.

Ønsker man en bølgeplade lidt i stil med det gamle, dog uden at være helt identisk, så kan man overveje Tagstensplade Unik 1070. Den lange profil giver en besparelse på lægter, i det lægteafstanden rykkes fra 348 til 1070 mm. altså knapt 72 cm. mere imellem lægterne.

Tagstenspladen anvendes bredt, både til parcelhuse, sommerhuse og landbrugsbygninger. Her under ses en hvidkalket bygning, med sorte Tagstensplader, bemærk buen over porten.

Da lægteafstanden på det gamle tag, afhænger af tidligere profil, er det muligt at få Tagstensplade Unik, helt unikt på den lægteafstand du ønsker. Som standard er den 107 cm. men hvis du f.eks. har en lægteafstand på 46 cm, er det også muligt. Dog findes lysplader kun til standard længden.

Sorte Tagstensplader, et tag der nu er uden asbestholdige materialer.
Tagstensplade, Stål 0,5 – Sort (40 års garanti) på hvidkalket landbrugsbygning.

Der er mange fordele ved ståltag

  • Du får op til 40 års garanti.
  • Du kan vælge mellem flere forskellige farver.
  • De glatte stålplader, fjerner mos og alger i regnvejr.
  • Vælg mellem mange forskellige profiler.
  • Et ståltag er et meget let tag, kun ca. 4,5 kg. pr. kvadratmeter.
  • Ståltag kan monteres af alle, både private og håndværkere.
  • Hos os kan du købe ståltag direkte fra fabriken.

Ønsker man en mere kantet profil, er Trapezpladen meget populær til både carporte, skrue, sommerhuse, landbrug og øvrig anvendelse.

Vil du undgå undertag, så er Antikondens måske et muligt tilvalg, afhænger lidt af din konstruktion. Læs mere om Antikondens her.

Du kan bestille selv, via vores webshop, eller sende os dine tagmål. Få et uforpligtende tilbud her! Eller kontakt os på: 5663 0222