Antikondens på ståltagplader

Stålplader med Antikondens – Undgå at taget drypper

Kært barn har mange navne, vi kalder det Antikondens, men produktet går også under navne som Non-drip, DR!PSTOP og det mere brede udtryk “Kondensbeskyttelse”. Det findes i flere forskellige udgaver, men den mest brugte, som vi også bruger, er en filt belægning der påklæbes tagpladens underside i produktionen. Filtbelægningen er antibakterielt behandlet og opfanger kondensen når luftfugtigheden stiger. Når luftfugtigheden falder, så tørrer filten, og vil så være klar igen til næste fugtigheds stigning.

Antikondens kan benyttes i de tilfælde, hvor der er sikkerhed for god ventilation, på tagpladens bagside. Det kunne eks. være uisolerede garager, maskinhaller, ridehaller og lagerbygninger samt uudnyttede tagrum. God ventilation er nødvendig for at antikondens belægningen virker!

Skal der isoleres under taget, vil vi anbefale et diffusionsåbent undertag i stedet for antikondens. Plader med Antikondens skal ikke benyttes ved tag-på-tag løsninger, da det ikke kan ventileres optimalt mellem de to tagflader.

OBS: Antikondens kan tilvælges på de fleste tagprofiler undtagen Sinus. Antikondens vælges inde på den enkelte plade i webshoppen (Dette er blot en informations side) Prisen på Antikondens varierer fra plade til plade, grundet forskellig dækbredde, prisen kan ses på det enkelte produkt ved at til vælge Antikondens (Det er som standard fravalgt)

Video om forskel på plader med og uden antikondens

Montering?

Når du montere tagplader med Antikondensbelægning skal du huske at lakere de øverste og nederste 200 mm. Samt overlæg. Det forhindrer at belægningen i at trække regnvand med tilbage fra tagfoden. En vandbaseret klar lak, vil være velegnet til formålet og sådan en lak kan vi levere, du finder en spand lak under Skruer og Tilbehør. Er du i tvivl er du velkommen til at kontakte os pr. telefon: 5663 0222.

Nedenfor kan du se et eksempel hvor Antikondensbelægningen er lagt på Trapezplade P19. Belægningen leveres altid i sådan en grå farve.

Hvilken sugeevne har Antikondensbelægningen?

Antikondensen kan optage op til 1430 gr. pr. kvadratmeter ved en vandret plade. Sugeevnen aftager ved stigende taghældning og lander på ca. 1000 gr. pr. kvadratmeter ved 45 graders taghældning. Antikondens kræver minimum 5 graders taghældning.

Hvordan bestiller jeg med Antikondensbelægning?

Hvis du vil have dine stålplader med antikondens, skal Antikondens blot vælges, før du lægger varen i kurven. Først finder du det profil du ønsker, eks. Trapez TP19, dernæst klikker du på valgmuligheden, ud for Antikondens på produktet, eks. Ståltrapez TP19 – 3,00×1,09 meter. her kan du vælge farve, kondens og antal plader, før du lægger varen i kurven. OBS: Antikondens kan ikke leveres på Sinusplader.

Har du ikke mod på at bestille online, så sidder vi klar på telefon: 56630222.

Undgå problemer med kondens?

Undersiden af uisolerede tage kan nemt danne kondens. Kondensen samler sig i dråber, som så drypper ned i det der står under taget. Der er heldigvis en løsning på problemet! Bestil dine tagplader med antikondensbelægning. Belægningen består af filt, der påklæbes pladerne inden de kører gennem valsen. Antikondens filten fastholder den kondens der opstår, til den fordamper væk. Vi har efterhånden anvendt antikondensbelægningen gennem mange år og kun fået positive tilbagemeldinger.

Noget jeg skal være opmærksom på?

Du skal ikke kombinere undertag og antikondensbelægning! Antikondensbelægningen er ikke nødvendig når du har et undertag. Det vil derfor være spild af penge. Antikondensbelægningen erstatter ikke er undertag. Du kan ikke isolere op til en antikondensbelægning, anvend et diffusionsåbent undertag i stedet.

Bruger man undertag ved isoleret tagkonstruktion?

Ja det gør man, ellers kan du risikere at kondens drypper ned i isoleringen. Antikondens er ikke løsningen her. Brug et diffusionsåbent undertag, det undertag vi fører i vores sortiment er diffusionsåbent.

Fordele ved Antikondensbelægning?

Antikondensbelægningen optager kondensen, så du undgår at den drypper ned. Antikondensbelægningen tørrer igen når luftfugtigheden falder, god luftgennemstrømning sikrer denne process. Antikondensbelægningen har vist sig at have en lyddæmpende effekt i støjfyldte lokaler. Antikondensbelægningen har fået en antibakterielt behandling.

Få et tilbud på tagplader med Antikondens

Vores fordele giver glade kunder

Køb ståltag online
Køb online
Få et tilbud på nyt ståltag
Få et tilbud
Find dit nye tag her
Find butik
Kontakt os
Kontakt os