Farve
Grøn (Kampagne)
Sort (Ruflet)
Teglrød (Ruflet)
Transparent
Sort
Antracit
Koksgrå
Brun
Grøn
Gul
Blå
Hvid
Lys grå
Lys grå
Mørk Silver
Silver
AluZink
Svenskrød
Teglrød
Mixfarve

Antikondens på ståltagplader

Stålplader med Antikondens – Undgå at taget drypper

Kært barn har mange navne; vi kalder det Antikondens, men produktet går også under navne som Non-drip, DR!PSTOP og det mere brede udtryk “Kondensbeskyttelse”. Det findes i flere forskellige udgaver, men den mest brugte, som vi også bruger, er en filt belægning, som påklæbes tagpladens underside i produktionen. Filtbelægningen er antibakterielt behandlet og opfanger kondensen, når luftfugtigheden stiger. Når luftfugtigheden falder, så tørrer filten og vil så være klar igen til næste fugtighedsstigning.

Antikondens kan benyttes i de tilfælde, hvor der er sikkerhed for god ventilation på tagpladens bagside. Det kunne eks. være uisolerede garager, maskinhaller, ridehaller og lagerbygninger samt uudnyttede tagrum. God ventilation er nødvendig for, at antikondensbelægningen virker!

Skal der isoleres under taget, vil vi anbefale et diffusionsåbent undertag i stedet for antikondens. Plader med Antikondens skal ikke benyttes ved tag-på-tag løsninger, da det ikke kan ventileres optimalt mellem de to tagflader.

OBS: Antikondens kan tilvælges på de fleste tagprofiler undtagen Sinus P18. Antikondens vælges inde på den enkelte plade i webshoppen (dette er blot en informationsside). Prisen på Antikondens varierer fra plade til plade grundet forskellig dækbredde. Prisen kan ses på det enkelte produkt ved at tilvælge Antikondens (det er som standard fravalgt).

Video om forskel på plader med og uden antikondens

Du skal acceptere cookies for at se videoen.

Montering?

Når du monterer tagplader med Antikondensbelægning skal du huske at lakere de øverste og nederste 200 mm. samt overlæg. Det forhindrer belægningen i at trække regnvand med tilbage fra tagfoden. En vandbaseret klar lak vil være velegnet til formålet og sådan en lak kan vi levere. Du finder en spand lak under Skruer og Tilbehør. Er du i tvivl eller har spørgsmål til dette, er du velkommen til at kontakte os pr. telefon: 5663 0222.

OBS: Er temperaturen under 10 grader, så virker Lak ikke.


Varmepistol

Alternativt kan man, ved hjælp af en varmepistol, smelte Antikondensfilten på det yderste stykke.

Denne video fra vores leverandør (åbner i et nyt vindue) (Engelsk tale)

Undlad at varme det for meget!
De har også lavet Denne lidt hurtigere video, der vider hvordan (åbner i et nyt vindue).

Lak er den sikre måde og den fremgangsmåde vi anbefaler.

Eksempel på Antikondensbelægning

Nedenfor kan du se et eksempel, hvor Antikondensbelægningen er lagt på Trapezplade P19. Belægningen leveres altid i sådan en grå farve. Nogle kalder plader med antikondensbelægning for kondens trapezplader.

Antikondens

Hvilken sugeevne har Antikondensbelægningen?

Antikondensen kan optage op til 1000 gr. pr. kvadratmeter ved en vandret plade. Sugeevnen aftager ved stigende taghældning og lander på ca. 800 gr. pr. kvadratmeter ved 45 graders taghældning. Antikondens kræver minimum 5 graders taghældning.

Hvordan bestiller jeg med Antikondensbelægning?

Hvis du vil have dine stålplader med antikondens, skal Antikondens blot vælges, før du lægger varen i kurven. Først finder du den profil du ønsker, eks. Trapez TP19, dernæst klikker du på valgmuligheden, ud for Antikondens på produktet, eks. Ståltrapez TP19 – 3,00×1,09 meter. Her kan du vælge farve, kondens og antal plader, før du lægger varen i kurven. OBS: Antikondens kan ikke leveres på Sinusplader.

Har du ikke mod på at bestille online, så sidder vi klar på telefon: 56630222.

Undgå problemer med kondens?

Undersiden af uisolerede tage kan nemt danne kondens, det ses typisk på haveskure og carporte. Kondensen samler sig i dråber, der så drypper ned på det, som står under taget. Der er heldigvis en løsning på problemet! Bestil dine tagplader med antikondensbelægning. Belægningen består af filt, der påklæbes pladerne inden de kører gennem valsen. Antikondensfilten fastholder den kondens, der opstår, til den fordamper væk. Vi har efterhånden anvendt antikondensbelægningen gennem mange år og kun fået positive tilbagemeldinger. Du kan også undgå ståltag kondens, bestil dine plader med Antikondens.

Noget jeg skal være opmærksom på?

Du skal ikke kombinere undertag og antikondensbelægning! Antikondensbelægningen er ikke nødvendig, når du har et undertag. Det vil derfor være spild af penge. Antikondensbelægningen erstatter ikke et undertag. Du kan ikke isolere op til en antikondensbelægning, men skal i stedet for anvende et diffusionsåbent undertag.

Bruger man undertag ved isoleret tagkonstruktion?

Ja, det gør man. Ellers kan du risikere, at kondens drypper ned i isoleringen. Antikondens er ikke løsningen her. Brug et diffusionsåbent undertag, som vi fører i vores sortiment.

Er Antikondens isolering?

Nej hvis du søger stålplader med isolering, så er det ikke Antikondens du skal kigge på. Så skal vi lave dig et tilbud på Sandwichpaneler til tag eller facade. Kontakt os på 5663 0222 eller in**@pr*********.dk for tilbud.

Carport med antikondens

Kondens på ståltag

Kondens opstår når der er forskel på temperaturen over og under pladen. I en åben konstruktion som f.eks. en typisk Carport, vil Antikondens derfor være en god løsning, hvorpå man undgår kondendryp.

Stålplader med isolering

Antikondens har en meget begrænset isolerende effekt. Når man taler om stålplader med isolering, så er det typisk Sandwichpaneler der menes. Kontakt os, hvis du skal bruge et tilbud på Sandwichpaneler. Men er det blot almindelige stålplader til tag eller facade du skal bruge, så er der ikke meget isoleringseffekt.

Fordele ved Antikondensbelægning?

Antikondensbelægningen optager kondensen, så du undgår, at den drypper ned. Antikondensbelægningen tørrer igen, når luftfugtigheden falder. God luftgennemstrømning sikrer denne proces. Antikondensbelægningen har vist sig at have en lyddæmpende effekt i støjfyldte lokaler. Antikondensbelægningen har fået en antibakterielt behandling.

Du skal acceptere cookies for at se videoen.

Få et tilbud på tagplader med Antikondens