Farve
Brun (8014)
Brun (8019)
Brun (Bestillingskøb)
Grafitgrå
Hvid (9002)
Hvid (9003)
Koksgrå (Bestillingskøb)
Sort (Bestillingskøb)
Sort (Ruflet)
Svenskrød (Bestillingskøb)
Svenskrød (Outlet)
Teglrod
Teglrød (Bestillingskøb)
Teglrød (Outlet)
Teglrød (Ruflet)
Transparent
Sort
Antracit
Koksgrå
Brun
Grøn
Gul
Blå
Hvid
Lys grå
Lys grå
Mørk Silver
Silver
AluZink
Svenskrød
Teglrød
Mixfarve

Handelsbetingelser

Handelsbetingelser for køb på Profilmetal.dk

Handelsbetingelser vedr. øvrige ordre (ikke web-ordre)

Indledning:
Disse salgs- og leveringsbetingelser gælder for ethvert køb, der bliver foretaget på www.profilmetal.dk. Du skal som kunde acceptere vores betingelser, før bestillingen kan afsluttes. Hvis du handler erhvervsmæssigt, skal du være opmærksom på B2B vilkårene nedenfor.

Bestilling:
Når du har valgt forsendelsesmetode, betalingsmetode, accepteret vores betingelser og gennemført betalingen, vil du modtage en automatisk generet ordrebekræftelse på din bestilling via den e-mail du har angivet under bestilling. Vi vil herefter behandle din ordre. Du vil modtage en e-mail fra os med leverings-ugen.

Har du valgt afhentning vil du modtage en SMS fra os, inden for den på produktet angivne leveringstid, når din ordre er produceret, pakket og klar til afhentning. Hvis der ikke kommer en e-mail bekræftelse til dig, kan du kigge i din mailboks spammappe eller kontakte os på in**@pr*********.dk for at få den sendt til en anden e-mail adresse.

Bemærk du skal være over 18 år for at handle på Profilmetal.dk. Når du handler med Profilmetal.dk indgås alle aftaler på dansk. Hvis du ønsker at modtage et nyt eksemplar af din ordrebekræftelse kan du sende en mail til: in**@pr*********.dk.

Ved genbestilling eller forskudt ordre leverance kan der forekomme nuanceforskel. Nuanceforskelle sker også ved brug af samme farve blandet i forskellige overflade typer.

Pris og betaling:
Alle priser, som fremgår af Profilmetal.dk, opgives i danske kroner inklusiv moms dog eksklusiv fragt- og leveringsomkostninger. Alle priser er dagspriser. På Profilmetal.dk er der mulighed for med at betale via Dankort, MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron og American Express uden kortgebyr på dansk udstedte kort. Klik på Kasse for at gå til Indkøbskurven.

Reservation af beløb:
Betaler du med et internationalt betalingskort, reserveres beløbet med det samme. Pengene reserveres på dit kort eller konto indtil:

1) Vi trækker beløbet, når vi sender varen, eller
2) pengene frigives ifølge aftale med din kortudsteder.

Du kan læse mere om reglerne for dit specifikke kort hos din kortudsteder.

Beløbet trækkes først på din konto, når varen sendes fra Profilmetal.dk eller du selv afhenter den. Betalinger på Profilmetal.dk foretages krypteret gennem QuickPay.dk.

Fortrydelsesret / Returret.:
Du har som forbruger 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os. Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag du:

1. Har modtaget din vare 

2. Får den sidste vare i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre og som leveres enkeltvis

3. Får det sidste parti eller den sidste del i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om levering af en vare der består af flere partier eller dele

Du skal inden 14 dage fra modtagelse give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Meddelelsen skal gives ved mail, tlf. eller lignende. Du kan også benytte standardfortrydelsesformularen, som du finder nederst i handelsbetingelserne. I din meddelelse skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret. Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af varen uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette. 

Din ordre skal sendes retur til os uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Du afholder selv de direkte udgifter i forbindelse med tilbagelevering af varen.

Du bærer risikoen for varen fra varens levering og ved returnering, er du ansvarlig for, at varen er pakket forsvarligt ind.

Varer undtaget fortrydelsesretten:

Følgende varetyper er undtaget fortrydelsesretten:

Levering af varer, som er fremstillet efter forbrugerens specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg, f.eks. specialtilpassede.

Varens stand, når du sender den tilbage:

Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Med andre ord – du kan prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik.

Hvis varen er prøvet udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.

Vi anbefaler, at du sender varen retur i den originale emballage. Hvis den originale emballage mangler, kan det muligvis medføre en værdiforringelse af varen.

For at modtage hele købsbeløbet retur må du altså gøre det samme, som man kan i en fysisk butik. Du må afprøve varen, men ikke tage den i egentlig brug.

Tilbagebetaling af købsbeløbet:

Hvis du fortryder dit køb, får du naturligvis det beløb, du har indbetalt til os, tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet.

Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet. Bemærk, at du ikke får fragtomkostningerne retur, hvis du fortryder en del af dit køb.

Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, medmindre du inden da har fremlagt dokumentation for at have returneret den.

Varen sendes til: Profilmetal A/S, Skovsøviadukten 3, 4200 Slagelse.

Visse varer kan i kraft af deres art ikke returneres med normal post. Dette gælder for Tagplader, Vægplader, Inddækninger, Tagrender og Planplader. Udgifter for returnering forventes højst at beløbe sig til ca. 1200 DKK.

Erhvervskunder – B2B:

Ingen returret eller fortrydelsesret på varer solgt til erhvervskunder. Hvis der på din ordre er oplyst et CVR-nummer, eller der fremgår et virksomhedsnavn i fakturaadressen, anses du for at være en erhvervskunde.

Reklamation og mangler:
Når du handler hos os som forbruger, gælder købelovens regler for varekøb.

Som forbruger har du 2 års reklamationsret fra den dag, hvor du modtager varen.

Hvis din reklamation er berettiget, betyder det, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller et afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation.

Du skal reklamere inden for ”rimelig tid” efter, at du har opdaget fejlen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at fejlen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.

Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine (rimelige) fragtomkostninger. Varen skal altid sendes tilbage i forsvarlig emballage. Husk også at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.

Ved modtagelse af varen er køber pligtig til at foretage en nøje undersøgelse af om varen er mangelfri, herunder undersøgelse af konstruktions-, fabrikations- og/eller materialefejl. Er der tale om konstaterbare/synlige mangler, skal meddelelse om disse tilgå Profilmetal hurtigst mulig og helst inden for 8 dage, da dette letter sagsbehandlingen. Hvis du ønsker at reklamere over en vare, letter det sagens håndtering, hvis du reklamerer på e-mail: in**@pr*********.dk, hvorefter vi vil informere om den videre proces.

Du har også mulighed for at kontakte os på vores adresse: Profilmetal A/S, Skovsøviadukten 3, 4200 Slagelse. Profilmetal er kun ansvarlig for afhjælpning af mangler, og køber kan derfor ikke kræve erstatning for evt. driftstab, tab af avance eller andre indirekte tab, herunder afledede krav.

Vi modtager kun pakker, som sendes direkte til adressen.

Når du returnerer varen, bedes du vedlægge en detaljeret beskrivelse af problemet.

Teknisk vejledning og produktinformation:
Har Profilmetal i forbindelse med afgivelse af ordre ydet køber teknisk vejledning, er denne at betragte som en service. Følgelig påtager Profilmetal sig intet ansvar herfor. Enhver information af denne art gives efter Profilmetals bedste viden på tidspunktet for informationen, men kan ikke påføre Profilmetal ansvar. En ordrebekræftelse omfatter kun de varer, der fremgår af ordrebekræftelsen. Selvom Profilmetal har vejledt køber i forbindelse med ordren, kan køber ikke stille krav om, at ordrebekræftelsen omfatter andre, flere eller færre varer end dem, der fremgår af ordrebekræftelsen.

Al Profilmetals produktinformation i form af brochurer, vejledninger, prislister, hjemmeside, farveprøver m.v. viser kun produkternes egenskaber i almindelighed, hvorfor Profilmetal ikke er ansvarlig for eventuelle afvigelser, hvis der ikke er indgået skriftlig aftale, som udtrykkeligt henviser til produktinformationen. Sælgers produkter leveres i henhold til ordrebekræftelsens specifikationer indenfor de tolerancer, som må anses for produkttypiske. Under produkttypiske kommer blandt andet de afvigelser på mål og vinkler, som produktionen afstedkommer.

Garanti:
Profilmetal yder kun garanti på produkter som specifikt er omhandlet af Profilmetals garantibeviser og som produceres af Profilmetal. Varer som Profilmetal på ordrebekræftelse og/eller faktura kalder tilbudsvare, partivare, anden eller tredje sortering, frasorteret, fejlproduktion eller lignende gives der ikke garanti på. Trapez- eller tagstensplader som hjemtages fra anden producent og handelsvarer som for eksempel fastgørelsesartikler, tætningsmaterialer og dele til lysindfald og udluftning er kun omfattet af den garanti, som producenten af det pågældende produkt giver. Køber kan ikke rejse krav overfor Profilmetal i henhold til en sådan producentgaranti, idet Profilmetal alene videreformidler en sådan producentgaranti til køber.

Levering:
Levering sker i henhold til Profilmetals ordrebekræftelse og omfatter det i ordrebekræftelsen specificerede.

Leverandører:
Brink Transport, mindre pakker fra 125,00 kr. – Læs mere her.
LM Transport, paller m.v. 1.156,25 kr. – Læs mere her.

Leveringstid:
Mindre pakker f.eks. skruer leveres inden for 1-5 arbejdsdage.
Større pakker f.eks. tagplader leveres inden for 3-12 arbejdsdage.

Angivne leveringstider er kun gældende i henhold til skriftlig ordrebekræftelse.

Hvor der er truffet aftale om, at Profilmetal leverer på købers eller anden aftalt adresse, leveres varen så tæt på monteringsstedet, som lastvognen efter chaufførens mening kan komme. Det forbliver chaufførens beslutning, hvor aflæsning kan foregå. Som regel gælder aflæsning ved nærmeste faste vej.

Det er naturligt, at man som kunde ønsker varen leveret så tæt ved det sted, hvor den skal monteres, men erfaringsmæssigt ved chaufføren alt om, hvornår en aflæsning bliver risikabel, hvornår den kan føre til knækkede fliser, ødelagte indkørsler, lastbilen sidder fast etc. Vi beder dig derfor respektere chaufførens afgørelse og acceptere det aflæsningssted som chaufføren vælger. Medmindre andet er aftalt sker levering ab fabrik. Det bestilte vil blive leveret samlet, del-leverance er ikke en mulighed!
Leverance til ikke-brofaste øer samt Færøerne og Grønland kræver speciel aftale.

Afhentning
Hvis der er truffet aftale om, at køber afhenter på Profilmetals eller anden aftalt adresse, har køber pligt til at afhente varen uden unødig udsættelse og indenfor 8 dage fra aftalt tid. Profilmetal indestår ikke for skader i forbindelse med pålæsning på heste-, auto- og bådtrailer samt trailere der ikke kan sideåbnes.

Ansvarsbegrænsning:
Profilmetals ansvar er uanset manglens karakter og art begrænset til den mangelfulde vares fakturaværdi, medmindre andet følger af dansk rets ufravigelige regler. Profilmetal.dk har ikke ansvaret for de varer, som er bestilt på webshoppen af kunden, er de rigtige eller rigtigt bestilt. Det vil derfor være dit ansvar, at den angivne ordre på Profilmetal.dk er udfyldt korrekt. Du kan godt rette i din ordre, dette skal dog ske hurtigst mulig efter ordreafgivelsen.

Klager:
Hvis du som forbruger vil klage over dit køb, skal du kontakte in**@pr*********.dk. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du indgive en klage til
Klageportalen i Nævnenes hus
Nævnenes Hus
Toldboden 2
8800 Viborg
Nævneneshus.dk.

For at kunne klage, skal varen eller ydelsen, som du vil klage over, have kostet mindst 1.110 kr. og højst 100.000 kr. For klager over tøj og sko skal prisen dog have været mindst 720 kr. Det koster et gebyr at få klagen behandlet.

Når du handler på en e-mærket webshop, kan du gratis få behandlet din sag – uanset beløbets størrelse. Læs mere her.

Har du bopæl i et andet EU-land end Danmark, kan du klage til EU-Kommissionens klageportal her – https://ec.europa.eu.Persondatapolitik:
Vi har brug for følgende oplysninger, når du handler hos os: 
Navn, adresse, telefon og e-mailadresse.

Vi registrerer og videregiver de personoplysninger, som er nødvendige for at kunne levere varen til dig:

Brink Transport (Pakker): 
Navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse.
E-mail og telefonnummer anvendes til at give besked om pakken.

L.M. Transport (Paller):
Navn, adresse og telefonnummer.
Telefonnummer anvendes ved spørgsmål til levering fra chauffør, f.eks. hvis de skal ringe 30 min før levering.

Personoplysningerne registreres hos Profilmetal A/S og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes.

Vi samarbejder herudover med en række andre virksomheder, som opbevarer og behandler data. Virksomhederne behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke bruge dem til egne formål. 

Vi samarbejder kun med databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Den dataansvarlige på Profilmetal.dk er Profilmetal A/S.

Du har ret til at få oplyst, hvilke oplysninger vi behandler om dig. Hvis du mener, at oplysningerne er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet. I nogle tilfælde har vi pligt til at slette dine persondata, hvis du beder om det. Det kan f.eks. være, hvis dine data ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som vi skulle bruge dem til. Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovgivningen. Du kan skrive til os på: in**@pr*********.dk.


Cookies:
Profilmetal.dk anvender cookies med det formål at optimere websitets funktionalitet, og dermed gøre besøget så nemt som muligt. Du har altid mulighed for at slette cookies fra din computer. Det kan f.eks. gøres på følgende måde: I Internet Explorer 5 eller nyere slettes cookies under menuen “Funktioner” -> “Internetindstillinger” -> “Slet cookies”. I Firefox slettes cookies under menuen “Funktioner” -> “Ryd historik”. I Chrome slettes cookies “Indstillinger” -> “Avanceret” -> “Ryd browserdata”.

Handelsbetingelserne er senest opdateret d. 18-03-2024

Standardfortrydelsesformular

(Denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende)

Til:

Profilmetal A/S

Skovsøviadukten 3

4200 Slagelse

Tlf.: 5663 0222

E-mail: in**@pr*********.dk

Jeg meddeler herved, at jeg ønsker at gøre fortrydelsesretten gældende i forbindelse med min købsaftale om følgende varer/tjenesteydelser:

______________________________

Bestilt den: ______________________________     Modtaget den: ______________________________

Forbrugerens navn: ______________________________

Forbrugerens adresse:  ______________________________

Forbrugerens underskrift: ______________________________      Dato: _________________

(kun hvis formularens indhold meddeles på papir)

Garanti & Vedligeholdelse

Garanti Polyester 0,4 (10 år)
Garanti Polyester 0,5 (20 år)
Garanti Struktur (10 år)
Garanti AluZink (20 år)
Garanti Procoat (40 år)
Vedligeholdelsesvejledning

Handelsbetingelser for køb uden om webshop.

Indledning
Disse salgs- og leveringsbetingelser gælder for alle Profilmetals tilbud, ordrebekræftelser og leverancer, webshop undtaget. Afvigelse kan kun ske ved særskilt skriftlig aftale mellem Profilmetal og køber. 

Tilbud og ordrebekræftelse
Profilmetals tilbud er gældende i 14 dage medmindre andet er skriftligt aftalt. Alle tilbud afgives med forbehold for mellemsalg. Endelig aftale om levering foreligger først, når køber har modtaget Profilmetals skriftlige ordrebekræftelse og kun denne er bindende. Salg på kredit forudsætter godkendelse fra eksternt forsikringsselskab. 

Ved genbestilling eller forskudt ordre leverance kan der forekomme nuanceforskel. Nuanceforskelle sker også ved brug af samme farve, blandet i forskellige overflade typer.

Pris
Priser fremgår af Profilmetals til enhver tid gældende prisliste eller af fremsendt ordrebekræftelse. Alle priser opgives i danske kroner eksklusiv fragt, emballage, moms, afgifter og eventuelt ekspeditionsgebyr. I tilbud og ordrebekræftelser opgives priser med forbehold for dokumenterbare ændringer i Profilmetals indkøbspriser, valutakurser, told, skatter, afgifter og lignende. Ændringer giver Profilmetal ret til at fakturere en korrigeret pris. 

Betaling
Medmindre andet er aftalt, skal betaling ske senest, når køber modtager varen. Aftalte betalingsbetingelser fremgår af Profilmetals tilbud, ordrebekræftelse og faktura. Profilmetal producerer varer efter købers ordre. Derfor aftales det normalt, at køber overfører betaling til Profilmetals bankkonto ugen før levering eller afhentning. Hvis Profilmetal godkender det, kan det dog aftales, at køber betaler, når varen afhentes hos Profilmetal eller, at levering sker per efterkrav. Er der aftalt andre betalingsbetingelser regnes forfaldsdagen ud fra leveringsdagen. Hvis købers forhold medfører, at levering ikke kan ske som aftalt, har Profilmetal ret til at regne forfaldsdag ud fra aftalt leveringsdag. Det gælder uanset, hvilke betalingsbetingelser der er aftalt. Hvis der opstår begrundet formodning om en svækkelse af købers betalingsevne, har Profilmetal ret til at ændre aftalte betalingsbetingelser eller at tilbageholde leverancer til køber. Ved betaling efter betalingsfristens udløb beregnes morarenter med 2,0% per påbegyndt måned. Desuden tilskrives rykkergebyrer. Morarenter og rykkergebyrer forfalder straks og betales før al anden gæld, når køber indbetaler til Profilmetal. Profilmetal har til enhver tid efter en aftale er indgået, ret til at kræve betryggende sikkerhedsstillelse for rettidig betaling. Hvis køber ikke betaler rettidigt, er Profilmetal berettiget til uden varsel at overgive sagen til advokatinkasso med de deraf følgende omkostninger for køber. 

Ejendomsforbehold
Profilmetal tager ejendomsforbehold i det solgte således, at ejendomsretten først overgår til køber, når købesummen er fuldt og helt betalt. 

Afbestilling og ændring af ordrer
Efter afgivelse af ordre har køber ikke ret til at afbestille eller ændre ordren. Hvis Profilmetal alligevel accepterer købers afbestilling eller ændring, har køber pligt til at betale de med afbestillingen eller ændringen forbundne omkostninger. Afbestilling eller ændring af en ordre er kun gældende, når køber har modtaget skriftlig bekræftelse derpå. Profilmetal inddækninger, trapezplader og tagstensplader fremstilles efter købers ordre, hvilket umuliggør afbestilling eller ændring efter planlagt eller påbegyndt produktion. 

Returret
Varer tages kun retur efter forudgående skriftlig aftale. Ved returnering skal fakturanummer eller følgeseddelnummer på de returnerede varer altid anføres. Varerne skal være ubrugte, uden mangler, fri for smuds etc., og i original og ubrudt emballage. Profilmetal inddækninger, trapezplader og tagstensplader samt andre varer som fremstilles eller hjemtages efter købers ordre, tages aldrig retur. Varer, som tages retur, krediteres med et fradrag på 30% af fakturabeløbet. Omkostninger ved returneringen sker for købers regning og risiko. 

Teknisk vejledning og produktinformation
Har Profilmetal i forbindelse med afgivelse af tilbud, accept eller ordrebekræftelse ydet køber teknisk vejledning, er denne at betragte som en service. Følgelig påtager Profilmetal sig intet ansvar herfor. Enhver information af denne art gives efter Profilmetals bedste viden på tidspunktet for informationen, men kan ikke påføre Profilmetal ansvar. Et tilbud eller en ordrebekræftelse omfatter kun de varer, der fremgår af tilbuddet eller ordrebekræftelsen. Selvom Profilmetal har vejledt køber i forbindelse med tilbuddet eller ordrebekræftelsen, kan køber ikke stille krav om, at tilbuddet eller ordrebekræftelsen omfatter andre, flere eller færre varer end dem, der fremgår af tilbuddet eller ordrebekræftelsen. Al Profilmetals produktinformation i form af brochurer, vejledninger, prislister, hjemmeside, farveprøver m.v. viser kun produkternes egenskaber i almindelighed, hvorfor Profilmetal ikke er ansvarlig for eventuelle afvigelser, hvis der ikke er indgået skriftlig aftale, som udtrykkeligt henviser til produktinformationen. Sælgers produkter leveres i henhold til ordrebekræftelsens specifikationer indenfor de tolerancer, som må anses for produkttypiske. Under produkttypiske kommer blandt andet de afvigelser på mål og vinkler, som produktionen afstedkommer. 

Garanti
Profilmetal yder kun garanti på produkter som specifikt er omhandlet af Profilmetals garantibeviser og som produceres af Profilmetal. Varer som Profilmetal på tilbud, ordrebekræftelse og/eller faktura kalder tilbudsvare, partivare, anden eller tredje sortering, frasorteret, fejlproduktion eller lignende gives der ikke garanti på. Trapez- eller tagstensplader som hjemtages fra anden producent og handelsvarer som for eksempel fastgørelsesartikler, tætningsmaterialer og dele til lysindfald og udluftning er kun omfattet af den garanti, som producenten af det pågældende produkt giver. Køber kan ikke rejse krav overfor Profilmetal i henhold til en sådan producentgaranti, idet Profilmetal alene videreformidler en sådan producentgaranti til køber. 

Levering
Levering sker i henhold til Profilmetals ordrebekræftelse og omfatter det i ordrebekræftelsen specificerede. Profilmetal forbeholder sig ret til at sende træ i løbende meter, hvis vi ikke har den ønsket længde på lager. Ligeså forbeholder vi os ret til at sende 48 x 35 mm. skruer, hvor f.eks. overlapskruer er i restordre.

Angivne leveringstider er kun gældende i henhold til skriftlig ordrebekræftelse. I tilfælde af force majeure, herunder produktionsstop, offentlige restriktioner, materialemangel, transportforsinkelser eller andre begivenheder, som Profilmetal er uden indflydelse på, er Profilmetal berettiget til at udskyde levering med varigheden af den opståede forhindring. Denne udskydelse af leveringsfristen forudsætter dog, at Profilmetal senest 7 dage efter hindringens indtræden, skriftligt orienterer køber herom.

Hvis der er truffet aftale om, at køber afhenter på Profilmetals eller anden aftalt adresse, har køber pligt til at afhente varen uden unødig udsættelse og indenfor 8 dage fra aftalt tid. Afhenter køber ikke bestilte varer indenfor rimelig tid, har Profilmetal ret til på købers regning at levere varerne på købers adresse. Hvor der er truffet aftale om, at Profilmetal leverer på købers eller anden aftalt adresse, leveres varen så tæt på monteringsstedet, som lastvognen efter chaufførens mening kan komme uden fare for at køre fast eller beskadige køretøjet eller omgivelserne. Medmindre andet er aftalt sker levering ab fabrik. 

Produktansvar
I det omfang, at intet andet følger af ufravigelige lovbestemmelser, gælder følgende produktansvar for Profilmetal: Profilmetal har tegnet produktansvarsforsikring. Profilmetal påtager sig alene produktansvar, som dækkes af produktansvarsforsikringen. Hvis det er relevant, udleverer Profilmetal gerne kopi af forsikringsbetingelserne. Profilmetal er ikke ansvarlig for driftstab, tabt arbejdsfortjeneste eller andet direkte tab. I den udstrækning, at Profilmetal måtte blive pålagt produktansvar overfor tredjemand, er køber forpligtet til at holde Profilmetal skadesløs i samme omfang, som Profilmetals ansvar er begrænset efter de tre forudgående afsnit. Disse begrænsninger i Profilmetals ansvar gælder dog ikke, hvis Profilmetal har gjort sig skyldig i grov uagtsomhed. Hvis tredjemand fremsætter krav mod Profilmetal eller køber om erstatningsansvar i henhold til denne bestemmelse, skal pågældende part straks underrette den anden part om kravet. Profilmetal og ordregiveren er gensidigt forpligtet til at lade sig sagsøge ved den domstol eller voldgiftsret, som behandler erstatningskrav, der er rejst mod en af dem på grundlag af en skade, som påstås forårsaget af produktet. 

Mangler
Køber er ved modtagelse af varen pligtig til at foretage en nøje undersøgelse af, om varen er mangelfri, herunder undersøgelse af konstruktions-, fabrikations- og/eller materialefejl. Er der tale om konstaterbare/synlige mangler, skal meddelelse om disse tilgå Profilmetal senest 8 dage efter varens modtagelse, idet Profilmetals ansvar i modsat fald bortfalder. Mangler ved leverede varer kan kun påberåbes, såfremt Profilmetal modtager skriftlig meddelelse umiddelbart efter manglens konstatering, hvilket senest kan ske 5 år efter det pågældende byggeri er afleveret og højst 6 år efter varen er leveret til køberen. Hvis den til enhver tid gældende købelov foreskriver andre frister, gælder lovens frister. Bliver en vare beskadiget under transporten, er Profilmetal fri for ansvar, idet Profilmetal ikke uden særskilt ansvar påtager sig forpligtelser i relation til varens transport til bestemmelsesstedet. Mangler, som med rette påberåbes af køber, har Profilmetal ret til at afhjælpe efter Profilmetals valg ved reparation, udbedring og/eller omlevering. Profilmetal er kun ansvarlig for afhjælpning af mangler, og køber kan derfor ikke kræve erstatning for evt. driftstab, tab af avance eller andre indirekte tab, herunder afledede krav.

Pris
Priser fremgår af Profilmetals til enhver tid gældende prisliste eller af fremsendt ordrebekræftelse. Alle priser opgives i danske kroner eksklusiv fragt, emballage, moms, afgifter og eventuelt ekspeditionsgebyr. I tilbud og ordrebekræftelser opgives priser med forbehold for dokumenterbare ændringer i Profilmetals indkøbspriser, valutakurser, told, skatter, afgifter og lignende. Ændringer giver Profilmetal ret til at fakturere en korrigeret pris. 

Betaling
Medmindre andet er aftalt, skal betaling ske senest, når køber modtager varen. Aftalte betalingsbetingelser fremgår af Profilmetals tilbud, ordrebekræftelse og faktura. Profilmetal producerer varer efter købers ordre. Derfor aftales det normalt, at køber overfører betaling til Profilmetals bankkonto ugen før levering eller afhentning. Hvis Profilmetal godkender det, kan det dog aftales, at køber betaler, når varen afhentes hos Profilmetal eller, at levering sker per efterkrav. Er der aftalt andre betalingsbetingelser, regnes forfaldsdagen ud fra leveringsdagen. Hvis købers forhold medfører, at levering ikke kan ske som aftalt, har Profilmetal ret til at regne forfaldsdag ud fra aftalt leveringsdag. Det gælder uanset, hvilke betalingsbetingelser der er aftalt. Hvis der opstår begrundet formodning om en svækkelse af købers betalingsevne, har Profilmetal ret til at ændre aftalte betalingsbetingelser eller at tilbageholde leverancer til køber. Ved betaling efter betalingsfristens udløb beregnes morarenter med 2,0% per påbegyndt måned. Desuden tilskrives rykkergebyrer. Morarenter og rykkergebyrer forfalder straks og betales før al anden gæld, når køber indbetaler til Profilmetal. Profilmetal har til enhver tid, efter en aftale er indgået, ret til at kræve betryggende sikkerhedsstillelse for rettidig betaling. Hvis køber ikke betaler rettidigt, er Profilmetal berettiget til uden varsel at overgive sagen til advokatinkasso med de deraf følgende omkostninger for køber. 

Ejendomsforbehold
Profilmetal tager ejendomsforbehold i det solgte således, at ejendomsretten først overgår til køber, når købesummen er fuldt og helt betalt. 

Afbestilling og ændring af ordrer
Efter afgivelse af ordre har køber ikke ret til at afbestille eller ændre ordren. Hvis Profilmetal alligevel accepterer købers afbestilling eller ændring har køber pligt til at betale de med afbestillingen eller ændringen forbundne omkostninger. Afbestilling eller ændring af en ordre er kun gældende, når køber har modtaget skriftlig bekræftelse derpå. Profilmetal inddækninger, trapezplader og tagstensplader fremstilles efter købers ordre, hvilket umuliggør afbestilling eller ændring efter planlagt eller påbegyndt produktion. 

Returret
Varer tages kun retur efter forudgående skriftlig aftale. Ved returnering skal fakturanummer eller følgeseddelnummer på de returnerede varer altid anføres. Varerne skal være ubrugte, uden mangler, fri for smuds etc. og i original og ubrudt emballage. Profilmetal inddækninger, trapezplader og tagstensplader samt andre varer som fremstilles eller hjemtages efter købers ordre, tages aldrig retur. Varer som tages retur krediteres med et fradrag på 30% af fakturabeløbet. Omkostninger ved returneringen sker for købers regning og risiko. 

Teknisk vejledning og produktinformation
Har Profilmetal i forbindelse med afgivelse af tilbud, accept eller ordrebekræftelse, ydet køber teknisk vejledning, er denne at betragte som en service. Følgelig påtager Profilmetal sig intet ansvar herfor. Enhver information af denne art gives efter Profilmetals bedste viden på tidspunktet for informationen, men kan ikke påføre Profilmetal ansvar. Et tilbud eller en ordrebekræftelse omfatter kun de varer, der fremgår af tilbuddet eller ordrebekræftelsen. Selvom Profilmetal har vejledt køber i forbindelse med tilbuddet eller ordrebekræftelsen, kan køber ikke stille krav om, at tilbuddet eller ordrebekræftelsen omfatter andre, flere eller færre varer end dem, der fremgår af tilbuddet eller ordrebekræftelsen. Al Profilmetals produktinformation i form af brochurer, vejledninger, prislister, hjemmeside, farveprøver m.v. viser kun produkternes egenskaber i almindelighed, hvorfor Profilmetal ikke er ansvarlig for eventuelle afvigelser, hvis der ikke er ikke er indgået skriftlig aftale, som udtrykkeligt henviser til produktinformationen. Sælgers produkter leveres i henhold til ordrebekræftelsens specifikationer indenfor de tolerancer, som må anses for produkttypiske. Under produkttypiske kommer blandt andet de afvigelser på mål og vinkler, som produktionen afstedkommer. 

Garanti
Profilmetal yder kun garanti på produkter, som specifikt er omhandlet af Profilmetals garantibeviser og som produceres af Profilmetal. Varer, som Profilmetal på tilbud, ordrebekræftelse og/eller faktura kalder tilbudsvare, partivare, anden eller tredje sortering, frasorteret, fejlproduktion eller lignende, gives der ikke garanti på. Trapez- eller tagstensplader som hjemtages fra anden producent og handelsvarer som for eksempel fastgørelsesartikler, tætningsmaterialer og dele til lysindfald og udluftning, er kun omfattet af den garanti, som producenten af det pågældende produkt giver. Køber kan ikke rejse krav overfor Profilmetal i henhold til en sådan producentgaranti, idet Profilmetal alene videreformidler en sådan producentgaranti til køber. 

Levering
Levering sker i henhold til Profilmetals ordrebekræftelse og omfatter det i ordrebekræftelsen specificerede. Angivne leveringstider er kun gældende i henhold til skriftlig ordrebekræftelse. I tilfælde af force majeure, herunder produktionsstop, offentlige restriktioner, materialemangel, transportforsinkelser eller andre begivenheder, som Profilmetal er uden indflydelse på, er Profilmetal berettiget til at udskyde levering med varigheden af den opståede forhindring. Denne udskydelse af leveringsfristen forudsætter dog, at Profilmetal senest 7 dage efter hindringens indtræden, skriftligt orienterer køber herom. Hvor der er truffet aftale om, at Profilmetal leverer på købers eller anden aftalt adresse, leveres varen så tæt på monteringsstedet, som lastvognen efter chaufførens mening kan komme uden fare for at køre fast eller beskadige køretøjet eller omgivelserne. Medmindre andet er aftalt, sker levering ab fabrik. 

Afhentning
Hvis der er truffet aftale om, at køber afhenter på Profilmetals eller anden aftalt adresse, har køber pligt til at afhente varen uden unødig udsættelse og indenfor 8 dage fra aftalt tid. Afhenter køber ikke bestilte varer indenfor rimelig tid, har Profilmetal ret til på købers regning at levere varerne på købers adresse. Profilmetal indestår ikke for skader i forbindelse med pålæsning på heste-, auto- og bådtrailer samt trailere der ikke kan sideåbnes.

Produktansvar
I det omfang, at intet andet følger af ufravigelige lovbestemmelser, gælder følgende produktansvar for Profilmetal: Profilmetal har tegnet produktansvarsforsikring. Profilmetal påtager sig alene produktansvar, som dækkes af produktansvarsforsikringen. Hvis det er relevant, udleverer Profilmetal gerne kopi af forsikringsbetingelserne. Profilmetal er ikke ansvarlig for driftstab, tabt arbejdsfortjeneste eller andet direkte tab. I den udstrækning, at Profilmetal måtte blive pålagt produktansvar overfor tredjemand, er køber forpligtet til at holde Profilmetal skadesløs i samme omfang, som Profilmetals ansvar er begrænset efter de tre forudgående afsnit. Disse begrænsninger i Profilmetals ansvar gælder dog ikke, hvis Profilmetal har gjort sig skyldig i grov uagtsomhed. Hvis tredjemand fremsætter krav mod Profilmetal eller køber om erstatningsansvar i henhold til denne bestemmelse, skal pågældende part straks underrette den anden part om kravet. Profilmetal og ordregiveren er gensidigt forpligtet til at lade sig sagsøge ved den domstol eller voldgiftsret, som behandler erstatningskrav, der er rejst mod en af dem på grundlag af en skade, som påstås forårsaget af produktet. 

Mangler
Køber er ved modtagelse af varen pligtig til at foretage en nøje undersøgelse af, om varen er mangelfri, herunder undersøgelse af konstruktions-, fabrikations- og/eller materialefejl. Er der tale om konstaterbare/synlige mangler, skal meddelelse om disse tilgå Profilmetal senest 8 dage efter varens modtagelse, idet Profilmetals ansvar i modsat fald bortfalder. Mangler ved leverede varer kan kun påberåbes, såfremt Profilmetal modtager skriftlig meddelelse umiddelbart efter manglens konstatering, hvilket senest kan ske 5 år efter det pågældende byggeri er afleveret og højst 6 år efter varen er leveret til køberen. Hvis den til enhver tid gældende købelov foreskriver andre frister, gælder lovens frister. Bliver en vare beskadiget under transporten, er Profilmetal fri for ansvar, idet Profilmetal ikke uden særskilt ansvar påtager sig forpligtelser i relation til varens transport til bestemmelsesstedet. Mangler, som med rette påberåbes af køber, har Profilmetal ret til at afhjælpe efter Profilmetals valg ved reparation, udbedring og/eller omlevering. Profilmetal er kun ansvarlig for afhjælpning af mangler, og køber kan derfor ikke kræve erstatning for evt. driftstab, tab af avance eller andre indirekte tab, herunder afledede krav.

Persondatapolitik:
Vi har brug for følgende oplysninger, når du handler hos os: 
Navn, adresse, telefon og e-mailadresse.

Vi registrerer og videregiver de personoplysninger, som er nødvendige for at kunne levere varen til dig:

Brink Transport (Pakker): 
Navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse.
E-mail og telefonnummer anvendes til at give besked om pakken.

L.M. Transport (Paller):
Navn, adresse og telefonnummer.
Telefonnummer anvendes ved spørgsmål til levering fra chauffør f.eks., hvis de skal ringe 30 min. før levering.

Personoplysningerne registreres hos Profilmetal A/S og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes.

Vi samarbejder herudover med en række andre virksomheder, som opbevarer og behandler data. Virksomhederne behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke bruge dem til egne formål. 

Vi samarbejder kun med databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Den dataansvarlige på Profilmetal.dk er Profilmetal A/S.

Du har ret til at få oplyst, hvilke oplysninger vi behandler om dig. Hvis du mener, at oplysningerne er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet. I nogle tilfælde har vi pligt til at slette dine persondata, hvis du beder om det. Det kan f.eks. være, hvis dine data ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som vi skulle bruge dem til. Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovgivningen. Du kan skrive til os på: in**@pr*********.dk.

Værneting og lovvalg
Tvistigheder mellem køber og Profilmetal afgøres efter dansk lovgivning og afgøres efter sagsøgerens valg ved retten i Næstved eller Sø- og Handelsretten i København som første instans. Måtte internationale privatretslige regler føre til, at den internationale købelov skal lægges til grund for tvistens afgørelse, er parterne enige om, at det er den danske udgave af den internationale købelov, der skal anvendes. 

Reklamation
Enhver reklamation skal for at være gyldig være skriftlig. Reklameres der ikke skriftligt, og overholdes aftalte eller lovmæssigt fastsatte reklamationsfrister ikke, bortfalder ethvert evt. krav mod Profilmetal. 

Ansvarsbegrænsning
Profilmetals ansvar er uanset manglens karakter og art begrænset til den mangelfulde vares fakturaværdi.