Farve
Brun (Bestillingskøb)
Grøn (Kampagne)
Koksgrå (Bestillingskøb)
Sort (Bestillingskøb)
Sort (Ruflet)
Svenskrød (Bestillingskøb)
Teglrod
Teglrød (Bestillingskøb)
Teglrød (Ruflet)
Transparent
Sort
Antracit
Koksgrå
Brun
Grøn
Gul
Blå
Hvid
Lys grå
Lys grå
Mørk Silver
Silver
AluZink
Svenskrød
Teglrød
Mixfarve

FAQ – Om produkter

Hvordan ser overfladerne ud?

Vores plader er coated og farvet med en række forskellige belægninger. Den billigste coating er Polyester, som giver en helt glat overflade. Trods navnet er det ikke en plastik-plade.

Procoat-overfladen har lidt struktur, men er stadig helt glat. Aluzink er samme farve på begge sider og helt glat i overfladen. 

Alle vores tag- og vægplader er fremstillet af varmegalvaniseret stål, som har fået en af de nævnte behandlinger. 

OBS: Billederne er taget meget tæt på pladen, hvilket gør, at strukturen træder tydeligt frem. Når pladerne ligger på taget eller sidder på facaden, vil overfladens udseende ikke være lige så tydeligt. 

Coatingen, som du vælger, er afgørende for pladens garanti. Du vælger den og farve på det enkelte produkt i webshoppen.Stålplade belægninger

Hvilket ståltag skal man vælge?

Vi råder over flere forskellige profiler, så der er lidt at vælge imellem. En favorit er helt klart vores faconklippet Tagstensplade. Er vi ovre i tage med lav hældning, så er f.eks. TP19 eller TP20 et godt valg. Til store tagflader kan man også overveje Tagstensplade Unik, der udmærker sig med en stor lægteafstand i forhold til den almindelige Tagstensplade. Vi har samlet en oversigt over hele sortimentet: Profiloversigt.

Hvad er forskellen på TP19, TP20 og TP35?

Nummeret angiver pladens navn og i nogle tilfælde højde. F.eks. er TP19 19 mm høj, mens TP20 er 18 mm høj og TP35 er 35 mm høj. Derudover er der lidt forskel i udseendet – se tegningen på produktsiden.

Trapezplade TP20 har en profilhøjde på 18 mm og 35 mm mellemrum i bunden. Den ligner et traditionelt garage-, carport- eller udhustag.
Trapez TP20 Tegning
Trapezplade TP19 har en profilhøjde på 19 mm og 95,7 mm mellemrum i bunden. Denne plade er velegnet, hvis du skal gå på taget, da den har en bred og flad bund.
Trapezplade TP19, tegning

Hvilken brandklasse og mærkning har ståltag?

Se under Godkendelser.

Larmer ståltag?

Nej, ståltag larmer ikke. Det er klart, at et tag afgiver mere lyd, hvis vanddråber falder direkte ned på f.eks et fladt carport-tag end ved et hustag med 25 graders taghældning. 

På et normalt isoleret hus er støj ikke noget problem. Du vil kunne høre regnen ganske som på andre tagtyper, men det trommer ikke.

Er der genskin i stålplader?

Der er langt fra glasseret tegl til en almindelig coated stålplade. 

I vores standard-sortiment finder du belægningen ‘Mat Polyester’, som har en glansværdi på 5. Det er den mest matte overfladebelægning, vi har. 

Vores normale belægning, ‘Polyester’, har en glansværdi på 30. 

Vores stærkeste belægning, ‘Procoat’, har en glansværdi på 40 +/- 6%. Den har dermed lidt mere glans end den billigste plade. 

Sammenligner du med et glaseret sort tegltag, som har en glansværdi på 92, så er ståltag langt mere mat.

Kan stålpladerne udvide sig?

Ståltagplader arbejder – ligesom andre materialer. Bevægelsen er på ca. 0,012 mm pr. meter pr. grad. Vi er nede i de små tal. Bevægelsen sker ved skift i temperatur. 

For at give dig en ide om materialets bevægelse: Ved en plastik-tagrende skal du bruge et ekspansionsstykke, hvis rendens længde overstiger 18 meter. 

Ved en stål-tagrende skal du først bruge et ekspansionsstykke, hvis rendens længde overstiger 72 meter. Bevægelsen er med andre ord minimal. 

Hvis to plader støder op imod hinanden, kan det give et lille smæld, når nok spænding er opbygget. Det løser sig som regel, når materialet har fået lov at arbejde sig på plads.
Kilde: Plastmo

Er pladerne lavet af stål? Der står polyester på mit tilbud?

Ja, både planplader, tagplader, vægplader og inddækninger er lavet af stål. Planpladerne er desuden magnetiske, hvilket gør, at de kan anvendes som opslagstavle. 

Pladerne består typisk af 0,4 mm eller 0,5 mm varmegalvaniseret stål, som er coated med en af vores belægninger. 

I dag kalder vi det stålplader, men tidligere blev det kaldt blikplader, da det er en betegnelse for metal- og aluplader under 2 mm (nogle gange kaldet jernblik eller aluminiumsblik). 

For at undgå forvirring kalder vi det ståltag (vi har ikke aluminium). 

En tykkelse på 0,5 mm passer til langt de fleste projekter, mens en tykkelse på 0,4 mm har nogle begrænsninger i længde og anvendelse. Er prisen en afgørende faktor, skal du have en 0,4 mm-plade.

Har I et farvekort?

Ja. Du kan se en oversigt over vores farver og profiler i vores farvekort. Det finder du på den enkelte produktside. 

Bemærk, at kun oversiden af pladen er farvet. Bagsiden er typisk lysgrå eller koksgrå afhængig af stålværket. 

Da stålværkerne bruger tilnærmede ral-farver, er farverne ikke altid 100% magen til malerens farvekort. Skal du male noget i samme farve som pladen, anbefaler vi, at du tager en farveprøve med til din maler.

Har I en udstilling eller et showroom?

Du kan se vores profiler på adressen i Slagelse. Kommer du inden for vores åbningstid, vil du ofte kunne se hele sortimentet. Kommer du uden for vores åbningstid, kan du kun se de mest gængse profiler. 

Du kan også se alle profilerne her på siden. 

Vores adresse er:
Skovsøviadukten 3
4200 Slagelse

Hvordan rengør jeg stålpladerne?

Det er sjældent nødvendigt at rengøre pladerne, da den glatte overflade vaskes ren af regn. 

Hvis der alligevel sætter sig lidt alger på overfladen, kan du nemt vaske pladen med varmt opvaskevand. Det er effektivt og ødelægger ikke den lakerede overflade. Du kan også bruge bilshampoo til det. 

Du finder vores vedligeholdelsesvejledning her.

Andre emner: